Sans Arcidet

Sans Arcidet Paris, in 2000 opgericht door drie zussen, werd al snel de maatstaf in de wereld van modeaccessoires in raffia. De afgelopen jaren maakte Samuel, niemand minder dan de zoon van stylist Corinne, ook deel uit van het creatieve team en brengt hij zijn jonge en scherpe uitstraling naar het merk.

Het merk laat ons van Parijs naar Madagaskar reizen en biedt ons gemengde en elegante, tijdloze en altijd actuele accessoires.

Elke collectie is handgemaakt door vrouwelijke ambachtslieden die Madagascar-raffia als hun belangrijkste materiaal gebruiken.

 Raffia is een 100% natuurlijke vezel van de bladeren van de Raffia-palm. Dit veelzijdige materiaal is gemaakt van het membraan aan de onderkant van elk vel. Het membraan is verwijderd om een ​​lange, dunne vezel te creëren die als textiel kan worden geverfd en geweven om producten te maken. Van oudsher gebruikt om matten en manden te maken, wordt dit materiaal nu wereldwijd veel gebruikt als textiel. 

Sans Arcidet is bezorgd over de ecologische en duurzame impact van hun producties en ze nemen sociale verantwoordelijkheid als bedrijf zeer serieus. Ze onderzoeken en werken voortdurend aan nieuwe producten, vervangen leer door nieuwe materialen en gebruiken een 90% plantaardige kleurstof.